Gruparea Stat Islamic a executat in decurs de o luna aproape 100 de persoane, dintre care o treime civili, in zonele pe care le controleaza in Siria, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP in pagina online.

Potrivit organizatiei neguvernamentale, Statul Islamic a executat intre 29 iulie si 29 august 91 de persoane in Siria, dintre care 32 de civili, pentru diferite "crime". Bilantul include de asemenea membri ai gruparii Stat Islamic, combatanti rebeli si membri ai fortelor loiale presedintelui Bashar al-Assad, a precizat duminica OSDO, care dispune de o vasta retea de militanti si surse medicale in Siria.

Vrajitoria, homosexualitatea si colaborarea cu coalitia antijihadista condusa de Statele Unite figureaza printre "crimele" pedepsite cu moartea in zonele ocupate de gruparea Stat Islamic.

Organizatia extremista sunnita, care a proclamat un califat in iunie 2014, in zone din Siria si Irak, a cucerit in Siria regiuni intregi din provinciile Homs si Hama (centru), Deir Ezzor si Hassake (nord-est), precum si Rakka si Alep (nord).

Potrivit OSDO, care are sediul in Marea Britanie, acest nou bilant ridica la 3.156 numarul persoanelor executate in Siria de gruparea Stat Islamic incepand din iunie 2014. Printre acestea figureaza 1.841 de civili, scrie MEDIAFAX.

Gruparea Stat Islamic, care are zeci de mii de membri, a recurs la violuri, rapiri, decapitari si lapidari in regiunile aflate sub controlul sau, fiind acuzata de crime contra umanitatii de ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.