Trei politisti, un baiat de 12 ani si trei rebeli kurzi au murit duminica in violentele din sud-estul dominat de kurzi al Turciei, a declarat o sursa din domeniul securitatii, citata de AFP in pagina electronica.

Doi politisti au fost impuscati mortal de persoane inarmate in centrul capitalei provinciale Diyarbakir, iar un al treilea a fost ucis la Silopi, in provincia Sirnak.

Sursa citata a precizat ca atacurile au fost comise de rebeli din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care comit atentate zilnice impotriva fortelor armate turce, in conditiile in care armata efectueaza raiduri si operatiuni impotriva fiefurilor PKK din sud-estul Turciei si din nordul Irakului, scrie MEDIAFAX. Pe de alta parte, trei tineri kurzi din aripa de tineret a PKK au fost ucisi de fortele de securitate la Silopi, potrivit unor oficiali locali.

Un baiat de 12 ani a fost ucis de o mina de teren amplasata de PKK in districtul Silvan, din provincia Diyarbakir, au precizat oficiali locali.

Aproximativ 60 de membri ai fortelor de securitate turce au fost ucisi in ultimele cinci saptamani, in conditiile in care PKK a ripostat la campania aeriana si terestra a Guvernului, acestea fiind cele mai mari pierderi suferite de armata si politie in ultimii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.