Zece imigranti au fost raniti vineri, dupa ce o camioneta condusa de un roman, suspectat de trafic de imigranti, s-a rasturnat pe autostrada M5, in vestul Ungariei, a anuntat politia ungara intr-un comunicat pe site, relateaza Reuters online.

Politia a gasit cel putin 18 imigranti sirieni - dintre care zece erau raniti - langa autostrada, in noaptea de joi spre vineri. Acestia probabil se aflau in camioneta la momentul accidentului, in timp ce vehiculul se indrepta catre Budapesta, se arata in comunicat.

Cei zece sirieni raniti au fost condusi la spital, pentru a primi ingrijiri.

Soferul roman a fost arestat pentru trafic de persoane, a declarat vineri David Benedek, un purtator de cuvant al politiei din Bacs-Kiskun, citat de MTI. Un paznic din Kunszallas, care l-a gasit pe soferul roman, in varsta de 31 de ani, ranit la o mana, a informat politia. Dupa ce i-au fost acordate ingrijiri medicale, acesta a fost retinut, interogat si acuzat de trafic de persoane, potrivit agentiei ungare.

Valul de refugiati care se indreapta catre Ungaria continua - in pofida gardului pe care autoritatile unguresti il ridica pe cei 175 de kilometri de frontiera cu Serbia, scrie MEDIAFAX.

Problema este deosebit de ingrijoratoare pentru Ungaria - care a devenit de facto al doilea punct de intrare a imigrantilor in UE, dupa Grecia. Budapesta a inregistrat a treia zi consecutiv un numar-record de imigranti - 3.241 - joi. Europa se confrunta cea mai importanta criza a refugiatilor de la al Doilea Razboi Mondial incoace. Este vorba despre oameni care fug din calea unor conflicte sau a saraciei din tari din Orientul Mijlociu, Africa si Asia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.