Guvernul ungar a denuntat vineri printr-un purtator de cuvant ca "total inacceptabil" faptul ca autoritatile din tarile aflate de-a lungul asa-numitului "coridor din Balcani" ii ajuta pe imigranti sa ajunga la frontiera Ungariei, totodata frontiera Schengen, relateaza MTI.
Zoltan Kovacs a declarat vineri pentru postul public M1 ca Ungaria este singurul stat de pe acest "coridor" care isi face treaba "corect" in privinta imigrantilor.

El a denuntat faptul ca acesti refugiati devin tot mai agresivi si cer ca autoritatile sa-i transporte pentru a-si continua calatoria. Ungaria este necesar sa se protejeze atat ca stat, cat si ca membra a Uniunii Europene (UE), iar in acest scop este necesar sa creeze un "mediu controlat", a subliniat Kovacs, scrie MEDIAFAX.

Refugiatii sosesc la frontiera Ungariei din Grecia, prin tari ca Macedonia, in care vietile lor nu sunt in pericol, a apreciat el.

Ei au alternativa sa traverseze frontiera ilegal sau libertatea sa se predea autoritatilor unguresti si ale altor state membre UE pentru a formula cereri de azil, a subliniat purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.