Sapte militari au murit si alti 13 au fost raniti, in 24 de ore in estul Ucrainei, potrivit unui oficial militar ucrainean, informeaza site-ul agentiei de presa AFP.

Anuntul a fost facut joi de purtatorul de cuvant al departamentului operatiunilor militare din cadrul administratiei prezidentiale ucrainene, Oleksander Motuzianik, in cadrul unei conferinte de presa organizate joi la Kiev. "Sapte militari au fost ucisi si alti 13 au fost raniti in ultimele 24 de ore", a precizat Motuzianik .

Cele mai multe decese au avut loc in zona estica de conflict a Ucrainei, in apropiere de localitatea Mariinka, situata la 17 kilometri sud-vest de regiunea Donetk, si in portul strategic Mariupol, cea de-a doua zona din estul Ucrainei aflata sub controlul fortelor guvernamentale ucrainene in care se inregistreaza un grad crescut de violente.

Potrivit site-ului oficial al rebelilor prorusi, un civil a fost ucis de un "lunetist ucrainean" pe teritoriul controlat de separatisti, fara a fi indicat locul in care a avut loc atacul, scrie MEDIAFAX.

Din aprilie 2014 de cand a izbucnit conflictul din estul Ucrainei intre fortele guvernamentale ucrainene si rebelii separatisti prorusi, au murit peste 6.800 de persoane. Din cauza amplificarii violentelor din aceasta zona in ultimele saptamani, presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, s-a intalnit cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si presedintele Frantei, Francois Hollande, luni la Berlin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.