Polemici au izbucnit, in Franta, in legatura cu plata contributiilor sociale pentru zece cetateni romani angajati temporar pentru Universitatea de vara a Partidului Socialist.

Zece romani au fost angajati incepand de miercuri la Universitatea de Vara La Rochelle, organizata de Partidul Socialist (aflat la guvernare in Franta). Romanii au posturi destinate unor activitati de intretinere. Conditiile de lucru sunt similare cu cele ale colegilor francezi, dar contributiile sociale sunt la nivelul celor din Romania, fiind mai mici decat in Franta, scrie MEDIAFAX.

"Chiar daca totul pare in regula, angajarea munctorilor straini nu poate decat sa fie o decizie surprinzatoare pentru un partid care critica dumpingul social din Europa", comenteaza postul de radio France Bleu.

Partidul Socialist a explicat ca a semnat un contract cu firma GL Events, avand sediul in Lyon. Compania franceza coopereaza cu una din Romania, Trepte Events.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.