Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko i-a transmis presedintelui moldovean Nicolae Timofti un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independentei, relateaza agentia Belta in pagna electronica de joi.

Lukasenko isi exprima in acest mesaj increderea in dezvoltarea relatiilor bilaterale intre cele doua foste republici sovietice, potrivit serviciului de presa al presedintiei belaruse. Aceste relatii bilaterale, bazate pe incredere si respect, constituie fundatia unei extinderi reciproc avantajoase a comertului si cooperarii economice intre Belarus si Republica Moldova, pledeaza Lukasenko in mesaj.

Statele Unite sustin aspiratiile proeuropene ale Republicii Moldova si integritatea teritoriala a tarii, a subliniat secretarul de Stat american John Kerry intr-un mesaj de felicitare transmis Chisinaului cu ocazia Zilei Independentei.

Premierul roman Victor Ponta, insotit de cativa colegi din Guvern, urmeaza sa discute joi, la Chisinau, cu omologul sau Valeriu Strelet, dar si cu presedintele tarii si presedintele Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

Ponta le-a cerut miercuri ministrilor implicati in proiecte comune cu Guvernul moldovean sa "reporneasca motoarele" pentru a ajuta in continuare Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.