Premierul Italiei, Matteo Renzi, a criticat atitudinea antirusa a unor tari central si est-europene admise in ultimii ani in Uniunea Europeana, informeaza Corriere della Sera, in editia online.

"Avem o stea polara care sunt Statele Unite", a declarat Matteo Renzi intr-un discurs rostit la un seminar organizat in orasul italian Rimini. "Nu cred intr-o pozitie echidistanta a Italiei pe plan international, cred in Italia ca fiind un mediator al dialogului", a subliniat Renzi.

"Dar este o greseala sa ne gandim la construirea unei Europe impotriva Rusiei, asa cum vor sa faca unele tari admise recent in Uniunea Europeana", a apreciat Renzi, referindu-se, fara a le numi, la state central si est-europene devenite membre UE in ultimii ani si care au pozitii antiruse in contextul tensiunilor generate de criza din Ucraina, scrie MEDIAFAX.

"Nu este vorba de un un calcul economic, problema nu sunt sanctiunile. Este vorba de un fapt cultural, radacinile culturale sunt superioare disensiunilor pe care le avem in prezent cu Rusia", a subliniat Renzi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.