Paisprezece persoane au fost arestate marti intr-o "operatiune antiterorista" efectuata in comun de catre Spania si Maroc, vizand destructurarea unei retele de recrutare a unor combatanti pentru Statul Islamic (SI) in Siria si Irak, a anuntat Ministerul spaniol de Interne, relateaza AFP online.

Agenti din cadrul serviciilor de informatii - Comisariatul General pentru Informatii al Politiei Spaniole si Directia Generala marocana pentru Supravegherea Terorismului - "au arestat astazi (marti) 14 persoane in localitatile San Martin de la Vega (comunitatea Madridului), in Spania, si la Fez, Casablanca, Nador, Al Hoceima si Driouech in Maroc", a precizat ministerul.

"Persoanele arestate faceau parte dintr-o retea de recrutare si trimitere de combatanti straini care urmau sa se alature organizatiei teroriste Daesh (acronimul arab al Statului Islamic)" in regiunile din Siria si Irak aflate sub controlul gruparii extremiste, se arata in comunicat.

"Operatiunea continua", a anuntat ministerul marti dimineata, fara sa ofere alte detalii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.