Presedintele Frantei, Francois Hollande, si cel al Statelor Unite, Barack Obama, l-au felicitat pe seful statului ucrainean, Petro Porosenko, cu ocazia cele de-a 24-a aniversari a Independentei Ucrainei, informeaza site-ul agentiei Interfax Ucraina.

Francois Hollande a reasigurat Ucraina in ceea ce priveste hotararea Frantei sa ii fie alaturi in incercarea de a restabili unitatea teritoriala: "La momentul la care tarile noastre au stabilit un parteneriat strans pentru rezolvarea conflictului, care dezlipeste estul Ucrainei de o parte, as dori sa reafirm angajamentul Frantei si al intregii Uniuni Europene privind independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei din cadrul granitelor recunoscute de comunitatea internationala", a transmis acesta in cadrul unei afirmatii publicate duminica pe site-ul presedintelui ucrainean, scrie MEDIAFAX.

Presedintele francez si-a exprimat de asemenea speranta ca cele doua tari isi vor consolida prietenia si increderea.

Barack Obama, presedintele SUA, a dat asigurari ca va continua sa sustina Ucraina in aceasta perioada extrem de importanta a istoriei ei. "In ultimul an Ucraina a facut pasi mari pentru atingerea scopurilor pe care le-a avut de cand si-a obtinut independenta in anul 1991. In timp ce se confrunta cu numeroase provocari, oamenii din Ucraina sunt mai aproape ca niciodata sa isi indeplineasca viziunea comuna ce consta in a locui intr-o tara libera, democratica si prospera, integrata ferm in inima Europei", a subliniat Obama.

"Cele doua natiuni ale noastre au lucrat impreuna sa sustina si sa protejeze dreptul ucrainenilor de a-si alege in mod liber calea mai departe. Pe masura ce dumneavoasta lucrati la implementarea reformelor in ciuda agresiunii rusesti in estul Ucrainei si in ciuda ocuparii Crimeei, Stalele Unite vor ramane constante in sustinerea acordata Ucrainei", a mai spus Obama.

La randul sau, Papa Francisc l-a felicitat pe presedintele ucrainean si pe poporul sau cu ocazia acestei aniversari. "Ma rog pentru tara voastra care se afla in aceasta situatie dificila, reafirmandu-mi sustinerea spirituala fata de victime, de familiile lor si toti cei care sufera. Sustin eforturile care ajuta Ucraina sa mearga inainte in spiritul pacii si al reunificarii", a transmis Papa in mesajul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.