Doi militari turci au murit, iar alti trei au fost raniti luni, dupa ce vehiculul in care se aflau a trecut peste explozivi ingropati in pamant, ultimul dintr-o serie de incidente dupa incalcarea armistitiului cu militantii kurzi, afirma surse din domeniul securitatii, relateaza Reuters online.

Explozia a avut loc langa orasul Semdinli, in provincia Hakkari, de la frontiera cu Irakul, scrie MEDIAFAX.

Incepand de la sfarsitul lui iulie, Turcia a lansat peste 400 de atacuri aeriene vizand Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), atat in nordul Irakului, unde se afla bazele aripii inarmate a miscarii, cat si in sud-estul Turciei, afirmand ca este vorba despre un raspuns la atacuri kurde vizand politisti si militari.

Ankara acuza separatistii din cadrul PKK - o miscare introdusa de catre autoritatile turce pe lista cu organizatii teroriste, dar si de catre Statele Unite si UE pe listele lor - de uciderea a aproximativ 40.000 de persoane, marea majoritate kurzi, de la insurectia armata din 1984 si pana in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.