O explozie a avut loc luni dimineata la un depozit apartinand armatei americane, langa Tokyo, urmata de un incendiu important, dar fara sa fie raportati raniti, relateaza AP in pagina electronica.

Explozia a avut loc imediat dupa miezul noptii, la Depozitul Sagami din Sagamihara, un oras situat la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Tokyo, a anuntat Bill Urban ofiterul de garda la Comandamentul Marinei de la Pentagon.

Imagini difuzate de televiziunea japoneza, care par sa fie filmate dintr-un loc inalt situat in afata postului catre ora locala 0.45 (duminica, 18 45, ora Romaniei), surprind un incendiu in departare si o serie de explozii de mica amploare, pe cer. O femeie a declarat pentru NHK ca s-a auzit un zgomot ca cel produs de artificii.

Intr-un comunicat, US Army in Japonia anunta ca nu s-au raportat raniti si ca explozia are cauze necunoscute. Cladirea respectiva nu era un depozit pentru materiale periculoase, iar in depozit nu sunt stocate munitie sau materiale radiologice, se arata in comunicat.

Aproximativ 580 de persoane lucreaza la depozitul care se intinde pe o suprafata de aproximativ 200 de hectare, porivit NHK. Pompierii din cadrul bazei si primele echipaje de interventie luptau impotriva flacarilor, pentru a impiedica extinderea incendiului la cladiri din apropiere, a declarat Urban.

Fortele americane detin mai multe baze militare in Japonia, unde sunt stationati aproximativ 47.000 de militari, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.