Politia macedoneana a recurs la gaze lacrimogene, vineri, pentru a dispersa mii de imigranti si refugiati care incercau sa intre in tara balcanica dinspre Grecia, relateaza Reuters in pagina electronica.

Cateva mii de persoane din Orientul Mijlociu, Africa si Asia, intre care numerosi refugiati sirieni, si-au petrecut noaptea la granita, dupa ce Macedonia a decretat stare de urgenta joi, inchizandu-si practic frontiera sudica pentru imigranti si refugiati, scrie MEDIAFAX.

Politistii din spatele gardului de sarma ghimpata au recurs la gaze lacrimogene pentru a respinge multimea furioasa, care voia sa intre in Macedonia pentru a merge spre nord, in Ungaria, ajungand in zona Schengen fara frontiere a Uniunii Europene.

Macedonia este un important punct de tranzit pentru imigrantii care vin dinspre Grecia si se indreapta catre state mai bogate din nordul Uniunii Europene. Aproximativ 44.000 de persoane ar fi tranzitat Macedonia in ultimele doua luni, multe dintre ele fugind din calea violentelor din Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.