Guvernul macedonean a decretat stare de urgenta in doua regiuni de frontiera, ceea ce permite mobilizarea armatei pentru a face fata numarului tot mai mare de imigranti, relateaza presa oficiala, citata de BBC News Online.

Macedonia este un important punct de tranzit pentru imigrantii care vin dinspre Grecia si se indreapta catre state mai bogate din nordul Uniunii Europene. Aproximativ 44.000 de persoane ar fi tranzitat Macedonia in ultimele doua luni, multe dintre ele fugind din calea violentelor din Siria.

Implicarea armatei "ar creste nivelul securitatii in randul cetatenilor nostri din cele doua regiuni si ar permite o abordare mai cuprinzatoare fata de oamenii care vor sa ceara azil", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Ivo Kotevski.

Una dintre regiunile in care a fost decretata starea de urgenta este cea de la frontiera Macedoniei cu Grecia, unde in ultimele zile au avut loc scene haotice, numerosi imigranti incercand sa urce la bordul trenurilor care merg spre Europa Occidentala. De asemenea, starea de urgenta a fost declarata si in Kumanovo, o regiune din nordul tarii, situata la frontiera cu Serbia, scrie MEDIAFAX.

Potrivit analistilor, insa, prin sporirea securitatii la granitele sale, Macedonia ar putea crea probleme Greciei, care deja intampina dificultati din cauza numarului mare de imigranti. Conform estimarilor ONU, aproape 160.000 de imigranti au ajuns in Grecia de la inceputul acestui an, dintre care 50.000 numai in ultima luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.