Politia din St. Louis a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii si a arestat noua persoane, in noaptea de miercuri spre joi, in cursul unor proteste izbucnite dupa ce politistii au impuscat mortal un suspect in varsta de 18 ani, in cursul zilei.

Comandantul Politiei, Sam Dotson, a afirmat ca protestatarii au aruncat caramizi si sticle spre politisti, iar cand acestia au ignorat ordinul de dispersare, fortele de ordine au intervenit cu gaze inerte, apoi cu gaze lacrimogene.

El a adaugat ca o masina a fost incendiata si mai multe magazine jefuite. Protestele au izbucnit dupa un incident petrecut in cursul zilei de miercuri, dupa ce politistii au impuscat mortal un suspect in varsta de 18 ani. Dotson a explicat ca doi tineri au fugit din spatele unei case in momentul in care politistii soseau pentru a efectua o perchezitie, scrie MEDIAFAX.

"Ofiterii de pe aleea din spate le-au ordonat sa se opreasca si sa arunce armele. In timp ce fugeau, unul dintre indivizi s-a intors si si-a indreptat arma spre ofiteri. Erau doi ofiteri pe alee. Ambii ofiteri au tras cu armele", a declarat comandantul. Suspectul care a indreptat arma spre ofiteri a fost impuscat si a murit pe loc. Celalalt suspect a reusit sa fuga, in timp ce alte persoane aflate in casa respectiva au fost retinute fara incidente. Ofiterii au gasit patru arme, dintre care trei erau furate, a mai spus Dotson. Cei doi politisti implicati in incidentul armat au intrat in concediu administrativ, iar o ancheta a fost demarata in acest caz.

Relatiile dintre politie si unii locuitori din St. Louis sunt tensionate in ultima perioada. Tensiunile s-au intensificat dupa ce Michael Brown, un adolescent afroamerican, a fost impuscat mortal de un ofiter alb la Ferguson, in Missouri, o suburbie a orasului St. Louis, in urma cu aproximativ un an. Moartea sa a declansat proteste si a reaprins dezbaterea rasiala la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.