Presedintele italian Sergio Mattarella a cerut miercuri ca imigantii sa fie tratati cu amabilitate, iar terorismul sa fie combatut mai puternic pentru a evita un posibil "al treilea razboi mondial", relateaza agentia ANSA in pagina electronica.

"Omenia pe care o aratam primind refugiati disperati, inteligenta cu care abordam fenomenul migratiei si fermitatea cu care combatem traficantii de persoane vor fi modalitatile in care aratam lumii calitatea vietii democratice", a precizat presedintele italian, intr-un mesaj adresat organizatiei catolice Comunione e Liberation, cu ocazia reuniunii sale anuale la Rimini.

Italia si Grecia sunt cele mai afectate de criza imigrantilor care traverseaza Marea Mediterana, iar centrele lor de receptie sunt supraaglomerate. Tensiunile sociale s-au intensificat din cauza numarului mare de imigranti, iar Roma a cerut Uniunii Europene sa ofere mai mult ajutor, scrie MEDIAFAX.

In mesajul sau catre Comunione e Liberation, Mattarella a abordat de asemenea amenintarea reprezentata de gruparea Stat Islamic in Orientul Mijlociu si Africa de Nord si de Boko Haram in Nigeria, precum si de organizatiile afiliate retelei Al-Qaida in aceste regiuni sau de teroristi solitari in Europa.

El a afirmat ca "terorismul alimentat de distorsionarea fanatica a credintei in Dumnezeu incearca sa introduca in Mediterana, Orientul Mijlociu si Africa germenii unui al treilea razboi mondial". "Este responsabilitatea noastra sa il oprim", a adaugat presedintele.

Mattarella a descris de asemenea coruptia ca un "germen" care submineaza societatea si a avertizat cu privire la populismul si nationalismul din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.