Cel putin 11 persoane au murit si alte 29 au fost ranite in nordul-estul Siriei, dupa ce a avut loc un atentat sinucigas revendicat de organizatia terorista Stat Islamic (SI), in fata unei agentii de securitate kurde, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Atacul a avut loc miercuri, in orasul Qamishli, din nord-estul Siriei, situat in apropiere de frontiera cu Turcia. Un camion care transporta o bomba a intrat in cladirea sediului central al companiei Asayish, o agentie de securitate interna aflata sub conducere kurda ce controleaza arii mari din nordul Siriei, scrie MEDIAFAX.

Reprezentanti ai organizatiei siriene cu sediul in Marea Britanie Observatorul pentru Drepturile Omului sustin ca in urma atacului de miercuri cel putin 11 persoane au fost ranite si alte 29 au fost ranite.

Un oficial kurd a declarat initial ca au murit zece civili si doi membri ai agentiei Asayish. Atentatul a fost revendicat de gruparea terorista Stat Islamic, care a anuntat printr-o declaratie ca numele celui care a condus camionul-bomba este Abu Mohamed al-Ansari.

Conform ONU, din martie 2011 de cand a izbucnit conflictul din Siria intre fortele de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic si rebeli si pana in prezent, mai mult de 240.000 de persoane au murit si aproximativ 11,6 milioane de persoane au fost fortate sa-si paraseasca locuintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.