Un incident accidental a avut loc intr-un laborator situat in apropierea orasului francez Toulouse, un angajat fiind expus unor doze mari de radiatii, anunta Agentia franceza pentru siguranta nucleara (ASN), citata de site-ul cotidianului Le Figaro.
Incidentul a avut loc pe 31 iulie intr-un laborator situat in localitatea Colomiers, in apropierea orasului Toulouse. Informatiile despre producerea accidentului au fost dezvaluite abia marti, scrie MEDIAFAX.

O angajata a companiei Apave Sudeurope a fost expusa unor raze ionizante cu intensitatea de patru ori mai mare decat doza anuala admisa.
"Expunerea a durat cateva minute, sursa fiind un generator electric cu raze X utilizat pentru radiografii industriale", metoda care permite depistarea deficientelor la piesele instrustriale dupa sudura, precizeaza Agentia franceza pentru Siguranta Nucleara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.