Sute de mii de brazilieni au protestat in 18 state din Brazilia pentru demiterea presedintelui in functie, Dilma Rousseff, acuzata de acte de coruptie si pentru declinul economic al tarii, relateaza agentia de presa germana DPA.

Potrivit portalului de stiri Globo citat de DPA, mai mult de 405.000 persoane au iesit in strada duminica pentru a cere demisia presedintelui in functie al Braziliei, Dilma Rousseff.

Multi dintre votanti o acuza pentru acte de coruptie si pentru declinul economic al tarii, cel mai mare din ultimii 25 de ani. In Rio de Janeiro, unde au protestat circa 25.000 de oameni, potrivit autoritatilor braziliene, multi dintre demonstranti au scandat pentru condamnarea la inchisoare a lui Rosseff si a fostului presedinte brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva. "Afara cu Dilma si cu Partidul Muncitorilor", se putea citi pe unele afise ale protestatarilor.

Dilma Rousseff a solicitat o intrunire de urgenta a membrilor Guvernului brazilian in urma protestelor masive de duminica. Multi policitieni sunt suspectati ca ar fi primit beneficii financiare dintr-un scandal de coruptie privitor la contracte de constructie ale gigantului petrolier Petrobras, principalii acuzati fiind membrii Partidului Muncitorilor. Dilma Rousseff a negat orice implicare in acest scandal, scrie MEDIAFAX.

Pana in iulie, in ultimele 12 luni, inflatia a ajuns la o rata de 9,56 de la una de 11,02 din noiembrie 2003, fiind cea mai mare rata a inflatiei pe o perioada de 12 luni in Brazilia, ceea ce inseamna ca tara se confrunta cu o crestere accentuata a preturilor.

Este cel de-al treilea protest impotriva presedintei Rousseff de la inceputul anului, dupa ce aproximativ 1,7 milioane de oameni au protestat in martie si in aprilie. Rousseff a castigat alegerile parlamentare din octombrie 2010, executandu-si mandatul din ianurie 2011, in timp ce Partidul Muncitorilor se afla la conducerea tarii din 2003.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.