Zeci de mii de soldati sud-coreeni si americani au demarat luni un exercitiu militar la scara larga, in cursul caruia simuleaza un atac din partea Coreei de Nord, care a condamnat deja manevrele comune drept o "declaratie de razboi", relateaza AFP in pagina electronica.

Exercitiul anual Ulchi Freedom, despre care Ministerul Apararii a precizat ca va dura pana la 28 august, este in mare parte simulat pe computer, dar tot implica participarea a 50.000 de soldati sud-coreeni si a 3.000 de militari americani, scrie MEDIAFAX.

Manevrele simuleaza o invazie la scara larga din partea Coreei de Nord, iar Seulul si Washingtonul insista ca sunt pur defensive.

Phenianul considera insa Ulchi Freedom si alte exercitii anuale americano-coreene drept provocatoare si a amenintat cu "cea mai puternica reactie militara", daca manevrele de anul acesta nu vor fi anulate. "Astfel de exercitii militare la scara larga sunt aproape o declaratie de razboi", a afirmat saptamana trecuta Comitetul pentru Reunificarea pasnica a Coreei.

Tensiunile sunt deja puternice in peninsula coreeana, dupa ce Seulul a acuzat Phenianul pentru exploziile unor mine care au ranit membrii unei echipe de patrulare de la granita, luna aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.