Iranul a oferit agentiei nucleare a ONU informatii despre activitatile sale nucleare din trecut, un pas important in vederea anularii sanctiunilor internationale, conform acordului incheiat cu puterile mondiale luna trecuta, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty.

Pe langa acordul incheiat la 14 iulie cu marile puteri, Iranul a semnat un acord cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) pentru a raspunde intrebarilor referitoare la o eventuala dimensiune militara a activitatilor sale nucleare din trecut. AIEA a precizat intr-un comunicat emis sambata ca Iranul a oferit "explicatii in scris si documente relevante", la termenul prevazut.

AIEA poate cere Iranului mai multe informatii pana la 15 octombrie, pentru a putea redacta un raport final pana la sfarsitul lui 2015.

Anularea sanctiunilor internationale impotriva Iranului va fi posibila doar daca AIEA anunta ca Teheranul a raspuns la intrebarile privind activitatile sale nucleare din trecut si respecta masurile in vederea reducerii actualului program nuclear, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.