Bilantul exploziilor produse miercuri la un depozit de substante chimice din orasul chinez Tianjin a ajuns sambata la 104 morti, potrivit presei oficiale, citata de Associated Press in pagina electronica.
Noul bilant, care include 21 de pompieri morti si peste 720 de persoane ranite, a fost stabilit in conditiile in care echipele de interventie cerceteaza zona depozitului, devastat de un incendiu si o serie de explozii. Salvatorii au gasit de asemenea un supravietuitor sambata, ziua in care autoritatile au ordonat evacuarea locuitorilor de pe o raza de trei kilometri si in care noi explozii s-au produs la depozitul de substante chimice.

Operatorii depozitului de substante chimice din orasul-port Tianjin, situat in nord-estul Chinei, au fost acuzati de incalcarea regulilor de siguranta. Autoritatile chineze au ordonat verificari la nivel national privind substantele chimice periculoase si explozibilii, pentru a combate activitatile ilegale, in vederea asigurarii securitatii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.