Parlamentul grec a adoptat vineri dimineata cel de-al treilea program de salvare a tarii de la faliment din ultimii cinci ani, in valoare de aproximativ 85 de miliarde de euro, cu 222 de voturi "pentru", 64 "impotriva" si 11 abtineri, relateaza BBC News online.
Acordul prevede cresterea taxelor si taierea cheltuielilor in schimbul unui imprumut in valoare de aproximativ 85 de miliarde de euro. Tsipras a supravietuit unei rebeliuni din cadrul partidului sau, Syriza (extrema stanga).

In total, 222 de deputati au votat pentru acord, 64 impotriva, iar 11 s-au abtinut, scrie MEDIAFAX. Insa 31 de membri Syriza au votat impotriva acordului, iar 11 s-au abtinut - cea mai ampla rebeliune cu care se confrunta Tsipras de cand a devenit premier. Presa greaca scrie ca Alexis Tsipras urmeaza sa ceara un vot de incredere in Parlament saptamana viitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.