Presedintele Barack Obama anunta ca urmeaza sa efectueze o vizita in Arctica, prima in istorie a unui sef de stat american, dorind astfel sa-i indemne pe liderii lumii sa faca mai mult in lupta impotriva modificarilor climatice, relateaza AP in pagina electronica.

Obama intentioneaza sa viziteze Alaska la sfarsitul lui august. El va sustine un discurs la un summit al liderilor din Arctica, la Anchorage, si va efectua o vizita in Arctica. Potrivit Casei Albe este vorba despre prima vizita din istorie a unui presedinte american in functie in nordul Alaskai, in Arctica.

Obama afirma, intr-o inregistrare video postata pe o retea de socializare, ca viziteaza regiunea deoarece locuitorii Alaskai se afla in prima linie a modificarii climatice. El trage un semnal de alarma in legatura cu topirea ghetarilor si dezghetarea permafrostului si subliniaza ca sate intregi si moduri de viata sunt in pericol, scrie MEDIAFAX.

Presedintele american urmeaza sa efectueze aceasta vizita in contextul in care depune eforturi sa obtina sustinere pentru planul sau, criticat de unii, vizand incetinirea incalzirii globale, inclusiv prin reducerea poluarii provocate de catre centralele electrice la niveluri fara precedent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.