Dmitri Medvedev, premierul rus, a anuntat ca Rusia nu va mai importa alimente din Albania, Muntenegru, Islanda si Lichtenstein, avertizand ca si Ucraina ar putea fi inclusa pe lista tarilor interzise in 2016, informeaza site-ul postului Radio Free Europe.

Dmitri Medvedev a anuntat joi ca pe lista tarilor din care Rusia nu va mai importa alimente au fost adaugate patru state. El a precizat ca Rusia a incheiat orice acord privind importul alimentelor din Albania, Muntenegru, Islanda si Lichtenstein.

De asemenea, Medvedev a avertizat ca si Ucraina ar putea fi inclusa pe lista tarilor interzise in cazul in care conducerea de la Kiev va implementa schimbarile economice solicitate printr-un acord agreat cu Uniunea Europeana. In caz contrar, Rusia nu va mai importa alimente din Ucraina incepand cu 2016, cu singura exceptie in care Kievul va ajunge la o intelegere cu Moscova in circumstantele economice prevazute in acordul incheiat cu UE.

Pe lista neagra a Rusiei privind importul de alimente se afla Statele Unite, Canada, Australia si UE. Aceasta lista a reprezentat o sanctionare din partea Kremlinului, in 2014, a Statelor Unite si a UE privind interventia acestora in conflictelor dintre Rusia si Ucraina asupra peninsulei Crimeea si celor din estul teritoriului ucrainean, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.