Ungaria va construi gard dublu pe intregul segment al frontierei cu Serbia, din ratiuni de securitate, anunta Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, informeaza MTI.

"Este necesar un gard dublu de-a lungul intregii frontiere cu Serbia, pe distanta de 177 de kilometri", a declarat Janos Lazar. "In unele zone ale frontierei exista deja gard metalic dublu. Masura va fi extinsa de-a lungul intregii frontiere, desi au existat doar cateva tentative de taiere a gardului", a explicat Lazar. "Gardul construit la frontiera cu Serbia este o masura temporara, luata impotriva migratiei ilegale si contrabandei, nu impotriva refugiatilor politici", a spus oficialul ungar.

In plus, Guvernul Ungariei a decis construirea centrelor pentru refugiati departe de zonele rezidentiale. "Premierul Viktor Orban a cerut Ministerului de Interne sa se consulte permanent cu autoritatile locale, cu localnicii si cu organizatiile civice pe tema centrelor temporare pentru refugiati", a adaugat Lazar.

Guvernul Ungariei a alocat 22,2 miliarde de forinti (71,8 milioane de euro) pentru construirea unui controversat gard metalic la frontiera cu Serbia, pe o distanta de 175 de kilometri, si pentru centre speciale necesare cazarii imigrantilor. Gardul, criticat de Uniunea Europeana si de Serbia, ar urma sa fie finalizat pe 31 august, scrie MEDIAFAX.

In urma cu cateva zile, imigranti extracomunitari au taiat gardul metalic construit deja pe un segment al frontierei cu Serbia, 18 clandestini fiind arestati pe teritoriul ungar, in zona Asotthalom. In cursul anului 2015, in Ungaria au patruns peste 110.000 de imigranti extracomunitari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.