Navigatia pe Dunare era blocata miercuri in sudul Germaniei, dupa ce o nava cargo romaneasca a esuat din cauza nivelului scazut al apei, a anuntat un purtator de cuvant al politiei, citat de Reuters in pagina electronica.

Un purtator de cuvant al politiei bavareze a declarat ca in prezent sunt depuse eforturi pentru descarcarea navei, care a esuat in apropiere de Niederalteich, in landul Bavaria. Deocamdata nu se stie cand se va incheia operatiunea de descarcare a navei, dar este posibil sa dureze pana joi, a adaugat el.

Navigatia pe Dunare si Rin in Germania a fost perturbata saptamana aceasta din cauza nivelului scazut al apei., scrie MEDIAFAX. Dunarea este o ruta importanta de transport pentru produsele petroliere si pentru exporturile de cereale din estul Europei spre vest.

Aproximativ 30 de nave sunt imobilizate in prezent din cauza blocajului de pe Dunare, a precizat purtatorul de cuvant al politiei. Deocamdata nu se stie daca navigatia pe Dunare va fi reluata imediat, deoarece nivelul redus al apei raului Isar, un afluent al fluviului, a determinat formarea unor curenti puternici care aduc pietris spre Dunare, a mai afirmat purtatorul de cuvant, adaugand ca in prezent are loc o operatiune de dragare pentru a remedia aceasta problema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.