Intensificarea violentelor in estul Ucrainei, in ultimele zile, constituie o incalcare a acordurilor de pace de la Minsk, denunta serviciul diplomatic al Uniunii Europene, relateaza AFP in pagina electronica.

"Noua escaladare a violentelor (...), rezultatul mai multor atacuri asupra unor zone aflate sub controlul Guvernului astazi (marti) si in noaptea de 10 august, la Starognativka, constituie o incalcare a spiritului si literei acordurilor de pace de la Minsk", subliniaza serviciul intr-un comunicat.

Petro Porosenko a cerut luni consultari de urgenta cu Parisul, Berlinul si Moscova pe tema unei escaladari "periculoase" a violentelor in estul separatist prorus al Ucrainei, in urma unor confruntari aprige implicand tancuri si artilerie, declansate, acuza Kievul, de rebeli, scrie MEDIAFAX.

Armata ucraineana a anuntat luni ca a respins o ofensiva rebela la care participau aproximativ 200 de oameni, sprijiniti de aproximativ zece tancuri, in apropiere de orasul Starognativka, situat la jumatatea drumului intre bastionul separatist din Donetk si portul Mariupol, ultimul oras important din zona de conflict aflat sub controlul autoritatilor ucrainene.

Armata a ripostat cu artileria si "a cucerit inaltimi strategice care se aflau anterior sub controlul rebelilor", a anuntat Ministerul Apararii. Sapte militari au fost raniti, a precizat ministerul. Aceste confruntari armate au avut loc la 24 de ore dupa ce un incendiu a fost provocat in parcarea unui hotel din Donetk, unde sunt cazati observatori OSCE care monitorizeaza conflictul pe teren. Mai multe dintre vehiculele blindate ale misiunii OSCE au fost distruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.