Noi incendii de vegetatie au izbucnit in zona interzisa din Cernobil, la sfarsitul saptamanii trecute, dar autoritatile ucrainene afirma ca situatia este sub control, relateaza agentia Interfax Ucraina in pagina electronica.

"Un nou focar de incendiu de vegetatie a fost descoperit in zona de evacuare obligatorie dintre fostele sate Kovsilivka si Buda Varovisi, la 9 august, ora 14.00 (14.00, ora Romaniei)", a declarat un purtator de cuvant al Serviciului ucrainean pentru situatii de urgenta, precizand ca situatia este sub control.

La operatiunea de stingere a incendiului participa 97 de persoane si 17 utilaje, inclusiv avioane de lupta contra incendiilor, de tip Antonov An-32P, si un elicopter militar Mi-8. Anterior, un incendiu de vegetatie a izbucnit sambata in apropierea satelor Zamostia si Kovsilivka, in districtul Ivankiv, situat tot in zona interzisa din jurul centralei nucleare Cernobil.

Zona de excludere creata in jurul centralei nucleare dezafectate de la Cernobil, situata in nordul Ucrainei, a mai fost afectata la inceputul lui iulie de incendii de vegetatie, care au generat cresterea nivelului de radiatii in regiune, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.