Cel putin cinci persoane au murit si peste o mie sunt sinistrate, dupa o furtuna puternica produsa in nordul si centrul statului Chile, a anuntat Biroul national pentru situatii de urgenta (Onemi), citat de AFP in pagina electronica.
Doua persoane au murit in regiunea Valparaiso, situata la 120 de kilometri vest de Santiago, unde au fost observate valuri de peste 10 metri inaltime. Alte trei persoane au murit in regiunea Antofagasta, situata la 1.350 de kilometri nord de capitala chiliana.

"Din nefericire, confirmam trei decese, doi adulti si un minor", a declarat subsecretarul de stat din Ministerul de Interne Mahmud Aleuy, in cadrul unei conferinte de presa la Santiago. Ploi puternice s-au inregistrat sambata in centrul tarii, dupa care s-au deplasat duminica spre nord, in regiunea Antofagasta, provocand torente de noroi si pietre. Onemi a inregistrat 1.100 de persoane sinistrate, in timp ce alte patru persoane au fost ranite si peste 800 evacuate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.