Bilantul atacului terorist comis vineri la un hotel din centrul statului Mali a ajuns la 12 morti, anunta Guvernul de la Bamako.

Bilantul precedent era de sapte morti.

"Bilantul a crescut la 12 morti - cinci militari, patru teroristi si trei ostatici. Nationalitatile victimelor nu au fost dezvaluite. Asteptam detalii din partea Misiunii Natiunilor Unite", a declarat Choguel Kokala Maiga, purtatorul de cuvant al Guvernului din Mali.

Luarea de ostatici care a avut loc la un hotel din centrul statului Mali s-a incheiat, mai multi captivi fiind eliberati, anunta surse militare citate de site-ul News24.com. "Operatiunea militara declansata la Hotelul Byblos din Sevare s-a incheiat", a declarat un oficial militar. Cel putin sase ostatici au fost eliberati in cursul noptii, iar cinci straini au fost evacuati in siguranta.

Fortele speciale au intervenit la hotel in urma atacului terorist comis vineri. Hotelul se afla in centrul statului Mali, la 620 de kilometri nord-est de Bamako. Trei piloti rusi fusesera capturati in cursul atacului terorist care a vizat hotelul unde erau cazati angajati ai Misiunii Natiunilor Unite. Patru militari, doi militanti islamisti si un cetatean strain au murit in atacul terorist. In momentul atacului, in hotel erau cetateni din Rusia, Africa de Sud, Franta si Ucraina.

Nordul statului Mali a fost ocupat in 2012 de militii afiliate retelei teroriste Al-Qaida. Franta a declansat in ianuarie 2013 o operatiune militara de amploare, eliberand regiunile ocupate de teroristi. Islamistii raman activi, in pofida prezentei militare internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.