Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu s-a intalnit cu generalul Qassem Soleimani, un comandant al Gardienilor Revolutiei din Iran, sustine Dmitri Peskov.

"Programul presedintelui Putin nu a inclus nicio intrevedere de acest fel", a spus Petkov, potrivit site-ului agentiei Tass.

"De fapt, nu am nicio informatie potrivit careia acest general ar fi vizitat sau nu Moscova", a adaugat Petkov.

Qassem Soleimani, comandantul unor unitati speciale ale Gardienilor Revolutiei din Iran, a efectuat o vizita in Rusia, unde s-a intalnit inclusiv cu presedintele Vladimir Putin, in pofida interdictiilor de calatorie impuse de Natiunile Unite, anunta surse iraniene citate de postul Fox News. Qassem Soleimani, comandantul Fortei Quds, o unitate speciala a Gardienilor Revolutiei, este vizat de interdictii de calatorie in strainatate din anul 2007, in baza unei decizii a Consiliului de Securitate ONU. Insa, potrivit unui oficial iranian care a preferat sa ramana anonim, Qassem Soleimani s-a deplasat in a doua jumatate a lunii iulie in Rusia, pentru a discuta despre un contract privind vanzarea de armament Iranului, inclusiv a unor sisteme de rachete S-300.

Soleimani s-ar fi aflat la Moscova pe 24 iulie, unde s-a intalnit cu presedintele Vladimir Putin si cu ministrul Apararii, Serghei Soigu.

Intrevederile au fost confirmate de doi oficiali din Statele Unite. "Informatiile aparute in presa sunt foarte ingrijoratore, incercam sa le verificam", a declarat Samantha Power, ambasadorul Statelor Unite la ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.