MAE condamna atacul terorist comis joi la o moschee din orasul Abha, din sud-vestul Arabiei Saudite, soldat cu morti si raniti din randul membrilor fortelor de securitate si al civililor.

"MAE transmite condoleante si intreaga sa compasiune familiilor victimelor", se arata in comunicatul transmis vineri de minister. Totodata, MAE afirma deplina sa sustinere pentru eforturile autoritatilor de la Riad in vederea combaterii oricaror manifestari de tip terorist. "Condamn cu fermitate atacurile atroce de la moscheea din Abha, KSA. Cea mai profunda simpatie poporului saudit", a scris la randul sau ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pe contul de Twitter al MAE.

Un grup afiliat retelei teroriste sunnite Stat Islamic a revendicat atentatul sinucigas comis joi la o moschee din Arabia Saudita, soldat cu 15 morti, informeaza cotidianul The New York Times.

Atentatul a fost revendicat de grupul terorist Provincia Hijaz, afiliat retelei teroriste sunnite Stat Islamic. "Un mujahedin a atacat un monument apostat", a comunicat gruparea fundamentalista sunnita pe propriul cont de Twitter. Cel putin 15 persoane au murit, iar alte cateva zeci au fost ranite in atacul terorist care a vizat joi o moschee siita din Arabia Saudita, scrie MEDIAFAX.

Atentatul a avut loc la o moschee frecventata de membri ai serviciilor de securitate, in orasul Abha, in apropierea frontierei cu Yemenul. Un atac similar comis la o moschee siita in luna mai a fost revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic. Arabia Saudita coordoneaza o campanie aeriana internationala impotriva rebelilor huthi din Yemen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.