Guvernul de la Ankara intentioneaza sa lanseze o operatiune de amploare impotriva retelei teroriste Stat Islamic, in nordul Siriei, informeaza site-ul agentiei Anatolia.

"Turcia va lansa curand o ofensiva de amploare impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic", a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, dupa o intrevedere cu secretarul de Stat american, John Kerry, in Malaysia, cu ocazia reuniunii Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est (Asean).

"Avioane militare americane au inceput sa soseasca in Turcia", a confirmat Cavusoglu, referindu-se la cooperarea cu Statele Unite in combaterea terorismului.

Avioane militare americane au decolat, miercuri, pentru prima data dintr-o baza din Turcia pentru misiuni de atacare a pozitiilor teroriste din Siria.
Statele Unite incurajeaza de mult timp Turcia sa intensifice operatiunile impotriva retelei teroriste Stat islamic. Turcia a pus la dispozitia Statelor Unite baza de la Incirlik recent, dupa un atac terorist soldat cu zeci de morti, scrie MEDIAFAX.

O coalitie internationala coordonata de Statele Unite efectueaza de aproape un an raiduri asupra unor presupuse pozitii teroriste din Irak si Siria. Potrivit unui raport al organizatiei independente Airwars, raidurile coalitiei s-au soldat cu moartea a cel putin 459 de civili, in ultimul an, in Irak si Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.