O echipa malaysiana trimisa sa efectueze cercetari in legatura cu zborul MH370 pe Insula Réunion a gasit noi fragmente de epava - geamuri, folii de aluminiu si perne de scaun de avion - a declarat joi ministrul malaysian al Transporturilor Liow Tiong Lai pentru AFP relateaza Les Echos online.

"Am gasit, de asemenea, fragmente precum geamuri, folii de aluminiu si perne de scaun", a declarat pentru AFP ministrul malaysian al Transporturilor Liow Tiong Lai, precizand ca se refera la scaune si hublouri de avion.

Noile descoperiri au fost facute pe insula franceza Réunion, in largul Oceanului Indian, in cadrul cautarilor epavei avionului Boeing 777 care efectua zborul Malaysia Airlines 370 (MH370), precizeaza site-ul.

Malaysia a anuntat joi ca fragmentul de avion gasit pe Insula Réunion provine de la Boeingul dat disparut in urma cu 17 luni - o prima proba ca avionul s-a prabusit in Oceanul Indian, alimentand speranta rezolvarii uneia dintre cele mai mari enigme ale aviatiei.

Insa familii ale unor victime chineze au afirmat joi ca se indoiesc serios de "certitudinile" pe care le are Kuala Lumpur. Intr-un comunicat redactat de mana si difuzat pe retele de socializare in numele "tuturor apropiatilor pasagerilor MH370", aceste familii "cer" ca un reprezentant "de rang inalt" al Guvernului malaysian sa vina sa le intalneasca la Beijing, pentru a le "furniza explicatii".

La randul lor, autoritatile australiene, care conduc operatiunile internationale de cautare a avionului - care a decolat pe 8 martie de la Kuala Lumpur catre Beijing cu 239 de persoane la bord - s-au declarat din nou convinse ca efectueaza cautari in locul potrivit, scrie MEDIAFAX.

Descoperirea fragmentului de aripa "pare sa arate ca avinul s-a prabusit aproximativ acolo unde credem ca s-a prabusit, iar asta arata pentru prima data ca suntem poate un pic mai aproape de rezolvarea acestui mister descurajator", a declarat joi premierul australian Tony Abbott.

Cateva ore de analize au fost suficiente ca expertii care s-au intalnit intr-un laborator militar, in apropiere de Toulouse, in sud-vestul Frantei, sa confirme ca fragmentul de aripa - un flaperon - adus de ocean pe tarmul Insulei Réunion a parcurs in deriva cateva mii de kilometri din locul in care s-a prabusit avionul, a declarat premierul malaysian Najib Razak la Kuala Lumpur.

Citeste si:
Echipa lui Mario Fresh, implicată într-un accident. Declarațiile...
Echipa lui Mario Fresh,...

Parchetul din Paris, care ancheteaza deoarece patru dintre victime sunt francezi, s-a aratat prudent, evocand "dovezi foarte puternice" potrivit carora fragmentul - pe care expertii il examinau in in continuare joi - provine de la Boeingul 777 Malaysia Airlines care efectua zborul MH370.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.