Regimul islamist de la Teheran va prezenta Natiunilor Unite un plan de pace privind Siria, tara care se confrunta cu un razboi civil si cu amplificarea terorismului.

Iranul, principalul aliat regional al regimului Bashar al-Assad, a organizat recent intrevederi cu oficiali sirieni si rusi, in tentativa de a gasi o solutie la conflictul din Siria.

"Planul va fi prezentat secretarului general ONU dupa finalizarea discutiilor intre Teheran si Damasc", a declarat Hossein Amir Abdollahian, adjunctul ministrului iranian de Externe.

Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 220.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.