Marea Britanie va prelungi pana in anul 2017 raidurile aeriene efectuate in Irak impotriva militantilor retelei teroriste Stat Islamic.

Marea Britanie anuntase initial ca raidurile aeriene vor continua pana in martie 2016. Insa, dupa o vizita in Irak, Fallon a declarat ca avioanele Tornado, stationate la baze din Cipru si folosite la raidurile aeriene, vor putea ramane in uz inca un an, urmand sa fie folosite in continuare la operatiunile antiteroriste, scrie MEDIAFAX.

"Escadroanele Tornado au demonstrat ca sunt valoroase in campania aeriana", a explicat Fallon.

Astfel, raidurile aeriene britanice efectuate impotriva pozitiilor teroriste din Irak ar urma sa continue pana in martie 2016. O coalitie internationala coordonata de Statele Unite efectueaza de aproape un an raiduri asupra unor presupuse pozitii teroriste din Irak si Siria. Potrivit unui raport al organizatiei independente Airwars, raidurile coalitiei s-au soldat cu moartea a cel putin 459 de civili, in ultimul an, in Irak si Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.