Cel putin 2.000 de imigranti au murit pe parcursul anului 2015 in incercarea de a traversa Marea Mediterana pentru a ajunge pe continentul european, potrivit unui raport realizat de Organizatia Internationala pentru Migrare, relateaza site-ul publicatiei franceze Le Point.

Potrivit unui raport realizat de Organizatia Internationala pentru Migrare (OIM), pe parcursul anului 2015, cel putin 2.000 de persoane au murit in incercarea de a traversa Marea Mediterana pentru a ajunge pe continentul european. In cele opt luni ale anului 2015, bilantul il depaseste deja pe cel din 2014, cand au fost inregistrate 1.607 decese.

"Din nefericire, am atins in acest weekend un nou nivel de 2.000 de imigranti si refugiati decedati", in 2015, in incercarea lor de a traversa Marea Mediterana pentru a ajunge in Europa, a precizat marti Genève Itayi Virri, purtatorul de cuvant al OIM.

De asemenea, din luna ianuarie a acestui an, circa 188.000 de imigranti au ajuns pe continentul european, cei mai multi dintre acestia in Grecia si in Italia. Aproximativ 97.000 de imigranti si refugiati au intrat pe teritoriul Greciei si alti 90.500 pe cel al Italiei. Decesele au fost inregistrate in special in randurile celor care au incercat sa ajunga din Africa de Nord catre Italia.

Astfel, au fost inregistrate 1.903 decese pe aceasta ruta in traversarea Marii Mediterane, in timp ce doar 60 au pierit in timp ce incercau sa ajunga in Grecia pe mare. Cel mai recent eveniment a avut loc in timpul weekendului, in canalul Siciliei, cand 29 de persoane au murit. Tot in weekend, cinci imigrati au murit si alti 1.800 au fost salvati de Paza de Coasta a Italiei, in timp ce incercau sa traverseze Marea Mediterana pentru a ajunge pe continent, pe mai multe barci supraaglomerate, scrie MEDIAFAX.

O problema tensionata privind fluxul de imigranti care isi risca viata o reprezinta situatia din orasul francez Calais, unde incepe Eurotunelul care leaga Franta de Marea Britanie. Potrivit autoritatilor franceze, au fost inregistrate aproximativ 600 de tentative de patrundere in Eurotunel in cursul noptii de luni spre marti.

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.