Un peisaj de basm surprins in satul Pestera de fotograful roman Eduard Gutescu se numara printre imaginile castigatoare ale Traveler Photo Contest 2015, o competitie organizata de publicatia National Geographic Traveler.

Fotografia realizata de Eduard Gutescu in satul Pestera, judetul Brasov, este intitulata "Land of Fairy Tales" si a primit o mentiune speciala (Merit Winner) la National Geographic Traveler Photo Contest 2015.

La aceasta competitie au fost inscrise peste 17.000 de imagini, fiind desemnati trei mari castigatori, in timp ce sapte fotografii (intre care si cea a lui Eduard Gutescu) au primit mentiuni speciale, potrivit theguardian.com.

Editorii revistei National Geographic Traveler au petrecut mai multe luni colectand si jurizand aceste fotografii inscrise in National Geographic Traveler Photo Contest 2015, intre care se numara portrete, scene in aer liber si imagini care redau semnificatia unor locuri din intreaga lume.

Marele premiu a fost castigat de "Whale Whisperers", o imagine realizata de Anuar Patjane din Mexic. In imagine este prezentata o balena cu cocoasa si puiul ei nou-nascut, care sunt inconjurati de scafandri, in Insula Roca Partida din arhipelagul Revillagigedo, Mexic, care ar putea fi inscris in patrimoniul UNESCO pentru a putea fi protejat acest habitat, scrie MEDIAFAX.

Pe locul al doilea in aceasta competitie s-a situat fotografia "Gravel Workmen", realizata de Faisal Azim din Bangladesh, iar, pe locul al treilea, s-a clasat imaginea "Camel Ardah", de Ahmed Al Toqi din Oman.

Pe de alta parte, pe site-ul National Geographic Traveler este prezentata si o selectie a fotografiilor favorite ale editorilor revistei. Intre acestea se numara si "Colored smile", de Iulia Iacoban, care prezinta un portret al unui barbat care participa la un festival de obiceiuri si traditii de iarna din Botosani, "Romanian ballad", de Felicia Simion, care surprinde imaginea unui baiat de sase ani care imita un pastor, in localitatea Diosti, judetul Dolj, si "Romanian sheppard calms his horses", de Silviu-Florin Salomia, care il prezinta pe un pastor roman din Orsova, ce incearca sa isi calmeze cei doi cai.

Citeste si:
Care este numele real al lui Blaze de la Survivor România!...
Care este numele real al lui...

National Geographic Traveler este o revista cu profil turistic publicata de National Geographic Society in SUA. Revista a fost lansata in 1984 si are mai multe editii internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.