Curtea de Apel din orasul italian Milano a redus cu o treime valoarea daunelor destinate familiei unui roman decedat intr-un accident rutier, motivand decizia prin faptul ca nivelul de trai din Romania este mai scazut decat cel din Italia, scrie ziarul La Repubblica.

Romanul Vasile P. a decedat in octombrie 2007, dupa ce a fost lovit de un camion in oraselul italian Barletta (regiunea Puglia, sudul Italiei). Dosarul accidentului a ajuns la instantele din regiunea Lombardia (nordul Italiei), pentru ca acolo este sediul companiei de asigurari a soferului de camion, scrie MEDIAFAX.

In decizia initiala, Tribunalul din Milano stabilise despagubiri in valoare de 210.000 de euro pentru familia romanului, dupa o reducere cu 50% pentru ca barbatul a fost considerat coresponsabil de accident dat fiind ca se afla pe marginea carosabilului in momentul impactului.

Insa, in 24 iulie, Curtea de Apel din Milano a dispus reducerea valorii daunelor cu 30%, argumentand ca sotia si copiii romanului traiesc in Romania, unde nivelul de trai este mai scazut decat cel din Italia. "Valoarea daunelor se reduce cu 30 la suta, date fiind costurile mai mici de trai in statul de rezidenta", au motivat judecatorii Curtii de Apel din Milano, stabilind despagubiri de 140.000 de euro. "In calcularea valorii daunelor s-a tinut cont de specificitatile zonei monetare nationale in care vor fi utilizati banii oferiti familiei", precizeaza instanta italiana.

Cazul a starnit atentia presei italiene, care considera ca este vorba de nerespectarea criteriului egalitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.