Rusia a criticat planul Statelor Unite de a oferi sustinere aeriana unor grupuri insurgente din Siria, avertizand ca aceasta situatie poate conduce la destabilizarea regiunii Orientul Mijlociu.

"Rusia a subliniat in mai multe randuri ca ajutarea opozitiei siriene, ca sa nu mai vorbim de oferirea de asistenta financiara si militara, va destabiliza si mai mult situatia din Siria", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Presedintiei Rusiei.

Statele Unite vor oferi sustinere aeriana unor grupuri ale insurgentilor sirieni, conform unui ordin semnat de presedintele Barack Obama, afirma surse oficiale americane citate de CNN. "Elaborarea acestui plan de sustinere a opozitiei siriene a durat cateva luni", a declarat un oficial din cadrul Administratiei Statelor Unite.

Saptamana trecuta, Statele Unite au efectuat raiduri aeriene in Siria pentru a ajuta insurgenti antrenati de armata americana si membri ai «Diviziei 30»", sustinuta de Washington, scrie MEDIAFAX.

Interventiile aeriene americane au avut loc dupa un atac terorist asupra bazei Noii Forte a Siriei, un grup rebel sustinut de Statele Unite. Potrivit sericiilor secrete americane, atacul a fost comis de membri ai Frontului Al-Nusra, afiliat retelei teroriste Al-Qaida.

"Consideram fortele siriene antrenate si echipate de Pentagon parteneri in operatiunile impotriva retelei Stat Islamic. Aceste forte primesc sustinere din partea coalitiei in misiunea contra teroristilor grupului Stat Islamic", a declarat Alistair Baskey, purtatorul de cuvant Consiliului prezidential american pentru Securitate Nationala. Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 220.000 de morti.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.