Secretarul de Stat al Consiliului de Securitate din Belarus, Stanislas Zav, solicita consolidarea masurilor de securitate la frontiera cu Ucraina pentru monitorizarea transportului ilegal de arme, relateaza site-ul agentiei de presa ucrainene Unian.

Potrivit unui interviu acordat duminica postului ONT din Belarus, secretarul de Stat al Consiliului de Securitate din Belarus, Stanislas Zav, considera ca este necesara consolidarea masurilor de securitate la frontiera cu Ucraina pentru monitorizarea transportului ilegal de arme.

"Lungimea frontierei cu Ucraina este de 1.084 kilometri. Tinem cont de evenimentele care au loc in Ucraina - raspandirea armelor si munitiei -, inclusiv in zonele din apropierea granitei cu Belarus", a declarat Zas.

El a adaugat ca "Belarusul supravegheaza indeaproape evenimentele care au loc pe teritoriul Ucrainei. Din pacate, exista o tendinta negativa acolo. In acest context, trebuie sa acordam o atentie speciala frontierei noastre din sud".

Zas a mai precizat ca astfel de masuri nu sunt speciale. Anul trecut, masuri asemanatoare au fost luate in nord-vestul granitelor Belarusului, la frontiera cu Rusia. "In ultimii doi ani, am lucrat mult in sud in sensul consolidarii frontierei statului si de a o echipa, dar si al demarcarii, stabilind noi puncte vamale si furnizandu-le echipamente moderne", a declarat Stanislas Zas.

"Nu ne tinem la distanta printr-un gard de vecinii nostri ucraineni. Din contra, punctele noastre vamale au fost imbunatatite. Vorbim despre stabilirea unei frontiere civilizate intre doua state", a mai dat asigurari oficialul belarus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.