Fratele leului Cecil, ucis saptamana aceasta in mod ilegal de catre un stomatolog american, a fost ucis si el, sambata, in Parcul National Hwange, in Zimbabwe, a declarat un oficial de rang inalt din cadrul parcului pentru CNN.

Fratele lui Cecil - Jericho - a fost ucis tot ilegal, afirma oficialul citat. Jericho a fost impuscat de catre un vanator care opera ilegal, a declarat Johnny Rodrigues, directorul Centrului de comanda pentru conservare din Zimbabwe.

Cecil a fost ucis ilegal, provocand un val de furie in intreaga lume, deoarece era un animal protejat. Autoritatile locale cer extradarea stomatologului american Walter Palmer, pe care-l acuza ca a participat impreuna cu altii la o vanatoare ilegala a leului, scrie MEDIAFAX.

"Cu un dezgust si o tristete imese, (anuntam ca) tocmai am fost informati ca Jericho, fratele lui Cecil, a fost ucis astazi (sambata) la ora (locala) 16.00 (17.00, ora Romaniei)", a anuntat Centrul sambata, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. "Inimile noastre sunt zdrobite", a adaugat Centrul.

Jericho era considerat ingrijitorul si aparatorul puilor lui Cecil, insa sansa de a supravietui a acestora nu era clara imediat dupa uciderea leului. Unii dintre pui ar putea fi ai lui Jericho, a declarat David Macdonald, directorul Unitatii de cercetare in domeniul conservarii faunei de la Oxford, care l-a studiat pe Cecil.

Coalitii de masculi, adesea intre frati, controleaza grupurile formate in jurul femelelor, in societatea leilor, si le protejeaza de amenintarea pe care o reprezinta lei masculi din afara grupului, a declarat cercetatorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.