Organizatia Natiunilor Unite anunta ca cel putin 1.332 de irakieni au fost ucisi in iulie in razboiul impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), un numar cu putin mai mic ca cel din iunie, relateaza AP in pagina electronica.

Misiunea ONU in Irak a anuntat sambata ca cel 844 de civili se afla printre morti si ca 488 de membri ai fortelor de securitate irakiene si militiilor proguvernamentale care lupta impotriva SI au fost ucisi in confruntari armate. Alte 2.108 persoane au fost ranite in razboi, potrivit aceleiasi surse.

Misiunea precizeaza ca Bagdadul a fost cea mai afectata dintre provincii, inregistrand 335 de morti. Cel putin 1.466 de persoane au fost ucise in iunie, iar alte 1.687 au fost ranite, scrie MEDIAFAX.

Violentele au escaladat in Irak dupa ce SI a declansat o ofensiva anul trecut. Fortele irakiene incearca sa recucereasca zonele asupra carora detin controlul jihadistii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.