Doua persoane, dintre care un politist turc, au fost ucise in sud-estul Turciei intr-un alt atac atribuit rebelilor kurzi, relateaza site-ul publicatiei Le Point.

Potrivit autoritatilor turce, un politist si un civil au fost ucisi in sud-estul Turciei miercuri seara. Incidentul a avut loc in apropierea orasului Cinar, in sud-estul Anatoliei unde locuieste o majoritate kurda.

Mai multi barbati necunoscuti, care se aflau intr-o masina, au deschis focul asupra unui politist turc care asistase la un salon de ceai in apropierea orasului Cinar. O alta persoana care se afla in proximitatea atacului a fost impuscata mortal. Cei doi au fost transportati la spital, dar au decedat in cursul noptii de miercuri spre joi. De asemenea, o alta persoana a fost ranita in timpul atacului.

Conform agentiilor de presa turce Anadolu si Dogan, atacul este atribuit de autoritati organizatiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Tot joi, un presupus membru al PKK a fost ucis de fortele de ordine turce intr-un atac comis asupra unei sectii de politie din orasul Cizre, in apropierea de frontiera Turciei cu Siria.

Duminica, doi militari turci au murit, iar alti patru au fost raniti, intr-un atac cu bomba produs in sud-estul Turciei, in contextul in care insurgentii kurzi au semnalat incetarea armistitiului din cauza raidurilor aeriene turce. Atentatul, soldat cu moartea a doi militari si ranirea altor patru, intervine la 24 de ore dupa ce aviatia militara turca a atacat pozitii militare kurde din nordul Irakului, incalcand practic armistitiul cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Atentatul nu a fost revendicat, dar insurgentii PKK au avertizat sambata ca vor inceta armistitiul, care dura de doi ani, dupa raidurile aeriene turce.

De asemenea, pe 22 iulie, doi politisti turci au fost gasiti decedati in orasul Ceylanpinar, aflat la frontiera cu Siria, atacul fiind revedicat ulterior de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Tot in sud-estul Turciei, in orasul Suruc, aflat la frontiera cu Siria, a avut loc un atentat comis de organizatia terorista Stat Islamic pe 20 iunie, atac soldat cu moartea a 32 de activisti prokurzi, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.