Premierul britanic, David Cameron, a promis, joi, ca va deporta mai multi imigranti ilegali din tara, in contextul in care mii de extracomunitari au luat cu asalt tunelul care traverseaza Canalul Manecii, informeaza agentia DPA.
In pofida situatiei in care mii de imigranti spera sa ajunga in Mare Britanie plecand din portul Calais, tara nu va deveni "un loc de refugiu", a spus primul-ministru David Cameron reporterilor in cadrul vizitei in Vietnam, relateaza MEDIAFAX. Marea Britanie si alte state europene s-au confruntat cu un "roi de imigranti care traverseaza Marea Mediterana, in cautarea unei vieti mai bune", a mai spus el, citat de BBC.

Premierul britanic a insistat asupra importantei protejarii granitelor si colaborarii cu statul francez: "Trebuie sa ne protejam granitele lucrand mana in mana cu vecinii nostri francezi, si exact asta facem", a precizat acesta. Potrivit lui Cameron, mai multi imigranti ilegali vor fi deportati din Marea Britanie, "pentru ca oamenii sa stie ca tara nu este un loc de refugiu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.