Statele Unite militarizeaza Marea Chinei de Sud prin misiuni de patrulare si prin organizarea unor exercitii militare, acuza Ministerul chinez al Apararii, potrivit site-ului agentiei Reuters.
China a indemnat in mod repetat Statele Unite sa nu se implice in disputele maritime din Marea Chinei de Sud, unde Beijingul a inceput sa construiasca insule artificiale, scrie MEDIAFAX.

Washingtonul a cerut Beijingului sa renunte la revendicarile teritoriale si sa respecte legislatia internationala. "Statele Unite amplifica presupusa amenintare venita din partea Chinei in tentativa de a genera tensiuni intre China si alte tari", a declarat Yang Yujun, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez al Apararii. "China este extrem de preocupata de militarizarea de catre Statele Unite a Marii Chinei de Sud", a acuzat oficialul chinez. "De mult timp, Statele Unite au efectuat operatiuni frecvente de supraveghere, trimitand nave si avioane militare in regiune", a adaugat Yang Yujun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.