Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate miercuri de autoritatile franceze din orasele Grenoble si Paris, relateaza site-ul agentiei de presa AFP.

O tabara de romi a fost evacuata din orasul Grenoble, din vestul Frantei, in cursul zilei de miercuri, la ordinul primariei. Tabara este cunoscuta sub numele de "Esmonin", fiind formata in prezent din aproximativ 300 de persoane. Evacuarea a fost anuntata la jumatatea lunii mai de catre primarul ecologist al orasului Grenoble, Eric Piolle, care a garantat "siguranta populatiei" fata de "retelele mafiei" care s-au dezvoltat in Grenoble.

"Nu putem rezolva aceste probleme lasand lumea in aceasta stare, ca sa revina la taberele anilor 1960", a declarat miercuri primarul Piolle. El a atras atentia asupra "conditiilor inumane" din tabara de romi de la Grenoble, precizand ca primaria incearca sa gaseasca metode alternative pentru relocarea membrilor acesteia, printre care alocarea unor case mobile a caror capacitate de gazduire sa fie de 50 de persoane. Cateva dintre famiile de romi au fost deja relocate in lunile anterioare, a mai adaugat Piolle, scrie MEDIAFAX.

Tabara "Esmonin" s-a stabilit in centrul comercial Grand Place din Echirolles, suburbie a orasului Grenoble, numarand pana de curand in jur de 400 de membri, dintre care 200 de mineri, creand conflicte puternice cu localnicii timp de mai multe luni. Tot miercuri, a fost evacuta o alta tabara formata din aproximativ 200 de imigranti in arondismentul al XVIII-lea din Paris. Cei mai multi dintre acestia sunt cetateni din Eritreea si Sudan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.