Liderul unei grupari teroriste afiliate Al-Qaida si cei doi fii ai sai au fost ucisi miercuri in timp ce erau transferati de un convoi al politiei intr-o inchisoare din estul Pakistanului, autoritatile fiind atacate de membri ai organizatiei radicale, relateaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Potrivit autoritatilor pakistaneze, mai multi barbati inarmati, membri ai gruparii teroriste pakistaneze Lashkar-e-Jhangvi (LeJ), au atacat miercuri un convoi al politiei in care se aflau liderul organizatiei, Ishaq, si cei doi fii ai sai. Cei trei islamisti au fost arestati sambata de catre autoritatile pakistaneze si urmau sa fie mutati intr-o inchisoare din estul Pakistanului, in apropierea orasului Muzaffargarh, din provincia Punjab.

Liderul gruparii fundamentaliste, Ishaq, a fost ucis in aceasta confruntare armata de catre politisti, alaturi de cei doi fii ai sai si de alti 11 membri ai gruparii.Potrivit purtatorului de cuvant al politiei din Muzaffargarh, Adnan Shehzad, Ishaq ar fi dezvaluit locatia altor militanti ai gruparii LeJ si a unei ascunzatori cu echipament militar. Mai multi barbati inarmati pe motociclete au atacat convoiul politiei. "Intre 12 si 15 teroristi au atacat convoiul politiei, i-au eliberat pe acuzati si au plecat pe motociclete", a declarat un purtator de cuvant al politiei Nabila Ghazanfar.

Gruparea LeJ ar avea legaturi cu organizatia terorista Al-Qaida si cu talibanii, conform reprezentantilor politiei pakistaneze. Analistii considera ca moartea lui Ishaq, dupa decenii in care a fost de neinvins, ar putea marca o schimbare importanta in cursul negocierilor Guvernului pakistanez cu militantii islamisti. Gruparea islamista sunnita, fondata de Ishaq, a revendicat atentatele in care au murit sute de oameni, mare parte dintre acestia apartinand minoritatii siite, scrie MEDIAFAX.

Organizatia Lashkar-e-Jhangvi a sprijinit cea mai importanta agentie de spionaj din Pakistan, agentie care a apelat la serviciile acestor grupari pentru a supraveghea situatia din India si din Afganistan si pentru combaterea militantilor siiti. Ishaq a fost adus in instanta de nenumarate ori, dar a fost achitat dupa ce martorii au refuzat sa depuna declaratii.

Citeste si:
Unul dintre liderii Hamas, ucis în Beirut într-un atac atribuit...
Unul dintre liderii Hamas,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.