Cel putin 25 de persoane au murit si alte 20 au fost ranite in nord-estul Egiptului, in apropiere de Cairo, intr-o explozie declansata la o fabrica de mobila, relateaza Euronews.

Explozia a avut loc intr-o fabrica de mobila din orasul industrial El Obour, situat la 35 de kilometri nord-est de Cairo, capitala Egiptului. In explozie, au murit cel putin 25 de persoane, iar alte 20 au fost ranite.

O ancheta a fost deschisa de catre autoritatile egiptene, dar potrivit informatiilor de la fata locului exista ipoteza ca un cilindru de gaz ar fi explodat si ca fabrica nu ar fi respectat masurile de siguranta privind functionarea acesteia. "Am inceput sa lucram in aceasta dimineata (marti - n.red) cand am auzit o explozie uriasa in fabrica chiar sub noi", a declarat Islam Yousri, un angajat local al fabricii de mobila. "Ei lucreaza cu chimicale si au rezervoare de oxigen. Unul dintre acestea a explodat si, avand in vedere amestecul de chimicale, s-a produs o explozie in intreaga cladire", a mai precizat acesta.

Proprietarul fabricii si cativa membri din conducere au fost retinuti in acest caz. Astfel de incidente sunt frecvente in Egipt din cauza cladirilor darapanate si a nerespectarii masurilor de siguranta, scrie MEDIAFAX.

Un alt incendiu a izbucnit marti intr-un magazin alimentar in orasul Alexandria din Egipt care s-a soldat cu moartea a 11 persoane, potrivit unui oficial din Ministerul Sanatatii. Cel putin 35 de persoane au murit saptamana trecuta in urma coliziunii unui vas pe raul Nil, incident care a atras atentia asupra standardelor privind siguranta transportului si a infrastructurii in Egipt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.